به گزارش یزدفردا: براساس گزارش ScienceDaily، درمانهایی که سلولهای سرطانی را از بین میبرند، عوارض جانبی مختلفی دارند. برای مثال سلولهای سرطانی میتوانند نسبت به دارو مقاوم شوند و یا پس از درمان احتمال بازگشت بیماری وجود دارد؛ همچنین ممکن است طی فرایند درمان سلولهای سالم نیز تخریب شوند.
بهتازگی محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) از توسعه یک فناوری جدید خبر دادند که میتواند سرطان روده بزرگ را با تبدیل سلولهای سرطانی به حالتی شبیه به سلولهای روده بزرگ طبیعی معالجه کند، بنابراین این روش جدید عوارض جانبی ذکرشده بالا را ندارد.
برگرداندن سلولهای سرطانی به حالت طبیعی
محققان کرهای دریافتند که در طول فرایند آنکوژنی، سلولهای طبیعی طی مرحله تمایز (cell differentiation) پسرفت میکنند. آنکوژنها یا ژنهای تومورزا ژنهای تغییریافتهای هستند که در حالت عادی پروتئینهایی را که در کنترل رشد و تکثیر سلولها نقش دارند، بیان میکنند. اکنون محققان باتوجه به این یافته، یک فناوری توسعه دادند که یک دوقلوی دیجیتالی از شبکه ژنی مرتبط با فرایند تمایز سلولهای طبیعی را ایجاد میکند.
محققان با این فناوری سوئیچهای مولکولی اصلی را که باعث تمایز سلولی طبیعی میشوند، شناسایی کردند. هنگامی که این سوئیچها بر روی سلولهای سرطانی روده بزرگ اعمال شد، این سلولها به حالت عادی بازگشتند. این فناوری از طریق آزمایشهای مولکولی و سلولی و همچنین مطالعات حیوانی تأیید شده است.
درواقع آنچه این یافتهها را جالب میکند این است که حالا بازگشت سلولهای سرطانی به حالت طبیعی را میتوان از طریق دوقلوی دیجیتالی شبکه ژنی سلول سرطانی، بهطور سیستماتیک کنترل کرد. این یافتهها نوید توسعه درمانهای برگشتپذیر برای انواع مختلف سرطانها را میدهد.
یافتههای این پژوهش در Advanced Science منتشر شده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 01,ژانویه,2025